top of page

HET WATERDICHT MAKEN VAN ASFALT EN OF BETONPLATEN ZOWEL BINNEN EN BUITEN



BITUMEN VOEGEN OP DE WEG, DE WERF, DE PARKING, ETC…


Een andere specialiteit van NELIS- Masu is asfalt- en of beton-voegen vullen op de wegen- werf- kade- opslagplaats- bouw- etc…plaatsen. Zowel binnen als buiten.

De klant op zoveel mogelijk manieren ontzorgen is hierbij het doel. Het vullen van voegen in beton biedt tal van voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het de levensduur van betonverharding verlengt. Er word geschat dat dit tot 5 jaar meer levensduur zou geven aan deze verhardingen.


Een bitumen voeg zorgt voor een strakke en waterdichte afdichting. Zowel esthetisch als functioneel. Peter Masu staat bekend om de kwaliteit en nette manier van werken. We hebben ruime ervaring met bitumen voegen tussen klinkers en betonplaten.


Ook bitumen voegen langs verkeerselementen als rammelstroken en taludblokken op rotondes, middengeleiders, verkeersdrempels, enzovoorts. Bitumen voegen in molgoten, strekse lagen en rollagen worden ook door ons uitgevoerd.


De voeg wordt netjes afgevuld met een warm verwerkbare bitumineuze voegvulling en ingestrooid met leislag.


Dilatatievoegen, schijnvoegen en flexibele voegovergangen in beton en asfalt worden toegepast om ongecontroleerd scheuren van materialen te voorkomen. Dit wordt veroorzaakt door werking van materialen of het zetten van overgangen tussen materialen.


De voegen bij de overgang van tunnelmoten worden ook wel mootvoegen genoemd. Vervolgens vullen we de voegen in het asfalt en de of de beton met een passende bitumineuze voegvulling. We werken altijd met ervaren personeel en modern materieel. 


Zo kunnen we onze kwaliteit aan u garanderen.

Wij maken een flexibele voegovergang op de volgende wijze. Het beon en of het asfalt wordt gezaagd en uitgebroken. De dilatatienaad wordt bedekt met een stalen plaat. Vervolgens wordt de voegovergang gevuld met een flexibele massa (gebitumineerd steenskelet met warme bitumen) en ingestrooid met steenslag.

Waterinsijpeling vormt de grootste vijand voor de levensduur van een betonverharding. Als krimp- en uitzetvoegen niet waterdicht worden gemaakt, komt er water onder de betonverharding. In eerste instantie spoelt het sijpelwater het zand onder de verharding uit waardoor een kleine holte ontstaat.

Door deze holte treedt pompwerking op. 


Dit gebeurt als zwaar verkeer over de betonverharding rijdt en het gewicht van de voertuigen het zand onder de verharding door de voeg omhoog duwt. Het gevolg van dit mechanisme is dat de holte groter wordt en de betonverharding uiteindelijk scheurt.

Voor een lange levensduur moet het toepassen van een voegvulling zowel bij krimpvoegen als uitzetvoegen gebeuren. Het enige verschil tussen een krimpvoeg en een uitzetvoeg is dat een uitzetvoeg breder is.

Hierdoor zal meer bitumen of kit gebruikt moeten worden bij het vullen van een uitzetvoeg.


Peter Masu is ook vaak actief bij betonverhardingen die door de andere divisie zijn gerealiseerd.



Neem contact op voor meer informatie en prijzen van bitumen voegen.


•Het afdichten van diverse soorten voegen binnen en buiten

•Afdichting van naden langs dam- en betonwanden buiten

•Afdichten van zaagsneden in asfalt en beton buiten

•Afgieten kantopsluiting buiten

•Afdichten van opsluitingen tussen asfalt en betonbanden buiten

•Reparatie van beton- en asfalt-scheuren binnen en buiten



Interesse ?

Bel ons mail ons ?

Tot later

bottom of page